Tossen

  Tossen 

Je wordt lid van een vereniging, waar geen teamsport wordt bedreven, maar een individuele sport zoals tennis.

  • Hoe kom je dan aan een tegenstander?

  • Wie wil er tegen je spelen?

Lastige vragen en ook moeilijk zomaar op te lossen. Of toch wel?

Ben je erg goed in het spelletje, dan word je meestal snel ontdekt en gevraagd om een team te versterken, maar ben je recreant en moet je nog echt bij het begin beginnen, dan wordt het wat lastiger.

Om deze reden heeft DLTC zogenaamde toss-avonden in het leven geroepen. Je gaat naar de baan, levert je pasje in en iemand van de vereniging gaat partijtjes samenstellen. Na een half uur wordt er gewisseld en krijg je een ander partijtje, andere mede- en tegenstanders. Ben je het beu dan pak je je pasje en je stopt.

Gedurende het seizoen wordt er op dinsdagavond getost voor alle senioren (17+). Hier spelen (nieuwe) leden van alle niveaus. Het is leuk en leerzaam om daaraan mee te doen. Als je een mail stuurt naar [email protected] dan zal deze commissie contact met je opnemen en je uitnodigen voor de toss-avond. Via de toss-avonden leer je snel nieuwe mensen en tennismaatjes kennen.

Iedereen mag komen, goede spelers, minder goede spelers, beginners. Iedereen speelt ook tegen iedereen. Goede spelers worden geacht rekening te houden met beginners etc. Je moet uiteraard ook bereid zijn om tegen iedereen te spelen. Degene de wedstrijdjes regelt zorgt er uiteraard ook voor dat je als betere speler gespeeld hebt met een beginner, je daarna ook een zwaardere partij krijgt voorgeschoteld. De ene keer zal het partijtje leuker zijn dan de andere keer, maar dat moet je accepteren. Zoals je ziet aanpassing van meerdere kanten, maar het kan erg leuk zijn. De betere speler begeleidt de nieuwe speler, waardoor deze het spelletje kan gaan leren. De beginner leert de andere leden van de vereniging kennen en kan zo contacten leggen. Kruisbestuiving kunnen we dat noemen.

Enthousiaste vrijwilligers runnen deze avonden, ja kan zelfs na afloop nog wat drinken en gezellig napraten.  De toss-avonden worden voor jullie georganiseerd, en nogmaals voor nieuwe leden is dit een van de beste binnenkomers. Jij ziet hen en men ziet jou.