Info jeugd

  Informatie jeugd

DLTC biedt voor alle jeugdleden van 4 t/m 17 jaar mogelijkheden voor recreatief en competitief tennis. Hierbij staan het leren tennissen en vooral het speelplezier altijd voorop.

DLTC is Tenniskids-vereniging: voor de jeugd t/m 12 jaar volgen wij het Tenniskids-programma van de KNLTB.
Kijk voor meer informatie bij tenniskids.

DLTC biedt voor jeugdleden aantrekkelijke trainingsmogelijkheden, organiseert recreatieve tennisactiviteiten en stimuleert tennis in competitieverband. Elk kind dat lid wordt bij DLTC wordt ingedeeld in een team in zijn/haar leeftijdscategorie en op zijn/haar niveau. Met dit team neemt het kind deel aan de competitie en aan andere tennisactiviteiten als toernooien. Bij de indeling van de lesgroepen streven wij er ook zoveel mogelijk naar om teams samen te laten trainen.

Lessen

DLTC werkt samen met Tennisschool M. Zij verzorgen alle trainingen op het park. Wij zijn heel blij met ‘onze’ trainers Maarten Alferink en Niels te Lindert. Bij DLTC kan het hele jaar getennist worden en wij bieden voor kinderen dan ook een jaarpakket van 31 lessen. De lesgroepen van 6-7 personen worden zoveel mogelijk per team ingedeeld.

Voor de kinderen die in Rood tennissen, is het mogelijk op 4 momenten in de week te trainen. Naast de met het team ingeplande les, kunnen Tenniskids Rood ook op 3 andere dagen extra oefenen. Juist in deze leeftijd is ontwikkelen van spel- en balvaardigheid belangrijk. Op alle middagen, behalve de woensdag, is de extra training mogelijk van 16.00 uur tot 16.50 uur. Hiervoor zijn geen extra ksten aan verbonden. 

 

Inschrijven

Natuurlijk kan een keer proefgelest worden. Neem hiervoor contact met de trainer. De Tennisschool biedt in april en september ook Maak Kennis Met Tennis. Voor de jongsten mogelijkheid om te snuffelen aan tennis. Om echt trainingen te volgen en wedstrijdjes te spelen, moet elk tenniskid lid zijn van DLTC. Hiervoor moet een inschrijfformulier voor lidmaatschap volledig ingevuld en met een pasfoto ingeleverd worden bij de ledenadministratie. De trainer nodigt het nieuwe lid uit voor een training. Hierna wordt een definitieve passende lesgroep gezocht.

klik hier voor een volledig overzicht van alle trainingsmogelijkheden