AVG is overal, ook bij DLTC

23 mei 2018


Per 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Dat betekent dat er vanaf die datum dezelfde privacywetgeving geldt in de hele Europese Unie (EU).
 
De vereniging heeft er naar toe gewerkt om DLTC zo AVG proof mogelijk te maken. Dat gaat niet vanzelf. De enorme checklist is niet in een keer af te vinken. Daarbij zijn wij overgestapt op een nieuw webbased systeem, van LISA van de KNLTB en hebben wij hierdoor gedeelde verantwoordelijkheden aangaande het waarborgen van jullie privacy gegevens.
 
DLTC heeft een ledenadministratie, sponsorovereenkomsten, diverse competities en toernooien, een website, een clubapp en DLTC maakt gebruik van een facebookpagina. Samen met een aantal vrijwilligers zorgen wij ervoor dat alles net als bij een echt bedrijf georganiseerd en geregeld wordt. 
 
In het verleden heeft DLTC gelukkig geen negatieve ervaringen opgedaan met datalekken of het verspreiden van privacygegevens. Daar zijn wij erg blij om, en deze fijne ervaring willen wij waarborgen in de toekomst!
 
Maar zoals het op een vereniging gaat, is de sociale cohesie groot en kan DLTC op geen enkele wijze jouw gegevens veilig van iedereen houden. Er ontstaan app-groepjes, mail-uitwisselingen,  we maken foto’s van de winst en daar staat dan net die ene bij op… Of via via krijg je het nummer van een commissielid die eigenlijk in de Clubapp haar gegevens heeft afgeschermd. Kortom, de waarborging van jouw persoonsgegevens heeft een grens en wat DLTC betreft is deze grens zeer duidelijk. 
 
De KNLTB.Club App is een snel, eenvoudige app waarmee wij als leden en bestuur gemakkelijk alles wat binnen de club moet gebeuren, kunnen regelen.  Achter de schermen is het systeem vooral voor de ledenadministratie en de afdeling communicatie toegankelijk. Voor de schermen is het voor alle leden een hulpmiddel om randzaken van tennis zo gemakkelijk en eenvoudig mogelijk met een ieder te delen. 
 
Binnen deze voorziening heeft elk lid een eigen profiel, waarin je gemakkelijk je gegevens kunt wijzigingen maar ook de zichtbaarheid van bepaalde gegevens kunt aanpassen. Zo kun je de zichtbaarheid van telefoonnummer en of email voor andere clubleden uitzetten. Heb je hier vragen over? Dan kun je deze stellen [email protected]
 
Concreet, wat kun je verwachten van het bestuur van DLTC. 
Zij die inzicht hebben en gebruik maken van jouw persoonsgegevens om hun vrijwilligerstaak te kunnen uitoefenen tekenen een verwerkersovereenkomst. Deze verwerkersovereenkomst benadrukt het belang van privacy en in deze overeenkomst teken je voor een omgang op verantwoordelijke wijze. 
Ben jij een van deze gebruikers dan word je opgeroepen door het bestuur zodra al deze overeenkomsten gereed zijn. 
 
Voor het plaatsen van foto’s zullen wij onze leden toestemming vragen. 
 
Daarnaast willen wij iedereen wijzen op het recht, dat wanneer een foto of persoonsgegevens toch 'per ongeluk' ergens gepubliceerd staan je dit ten alle tijden mag aanmerken voor verwijdering. Dit wordt serieus opgepakt en dit recht heeft elk lid.  
 
DLTC verwacht hier weinig problematiek, omdat wij naar eigen mening hier al adequaat mee omgaan. Er zullen aanpassingen gedaan worden in ons regelement. Zodra deze officieel zijn zullen wij deze ter kennisgeving delen op zowel onze website als in het clubhuis. 
 
Tot slot wil ik eigenlijk vooral de ontspannen kant van tennis blijven opzoeken. Strike a Pose en maak reclame voor de leukste sport! Én hoe leuk is het dat je gemakkelijk een maatje kan opsporen, je in contact staat met mensen die ook graag een balletje slaan. 
 
Maar hoe ontspannen ook, het bestuur wil iedereen oproepen om eigen verantwoordelijkheid te nemen daar waar kan. En als jij op wat voor manier dan ook niet op foto’s wil, niet in de ClubApp genoemd wilt worden dan respecteren wij dit. 
 
 
 
 
 
 
                            

Nieuwscategorieën