Slepen is nu weer verplicht

08 maart 2021


Beste leden,

Het onderhoud van het park en de banen is een intensieve taak van onze klussenploeg. U als tennisspeler kunt een belangrijke bijdrage leveren om het onderhoud van de banen te vereenvoudigen door op de juiste manier de banen te slepen na gebruik.

Slepen is noodzakelijk om de banen in goede conditie te houden. In de eerste plaats is slepen bedoeld om de sporen van de vorige spelers uit te wissen en in de tweede plaats om een deel van het gravel dat van de baan is gelopen, er weer op te brengen.

Denk hier ook even aan als je les hebt gehad of gewoon een partij hebt gespeeld! Oja, graag de mat weer terughangen aan het haakje.

Slepen is nu weer verplicht na elke tennispartij.

De enige juiste sleepmethode is het maken van een rondlopende beweging van buiten naar binnen. Hiermee bereik je dat het infill-materiaal, dat tijdens het spelen naar buiten wordt gewerkt, weer terug gebracht en verdeeld wordt op de banen. Ook is het belangrijk om het infill-materiaal in beweging te houden zodat alg en mos minder kans krijgt zich te ontwikkelen. Het is daarom zeer belangrijk dat de hele baan wordt gesleept, langs de hekken, langs het net en ongeveer tot op de helft van het gebied tussen de tennisbanen.

De wijze van slepen is dus als volgt:

• de gehele baan, dus ook zij- en achteruitloop in een vierkant vegen

• beginnen bij het hek en eindigen in het centrum van een speelhelft

 

UITZONDERING

Slepen is niet nodig als de banen vochtig of nat zijn. Er is daarvoor een eenvoudige leidraad: Zit er infill (toplaag van de baan) onder de schoen, dan niet slepen!

Bij voorbaat dank en veel tennisplezier.

Klussenploeg DLTC

Nieuwscategorieën